Home / Osteopathie voor Volwassenen
OSTEOPATHIE VOOR VOLWASSENEN in Enschede
Heeft u al langere tijd last van klachten die met reguliere therapie maar niet verholpen kunnen worden? Niks is vervelender dan het blijven “klungelen” met klachten waarbij geen of weinig progressie wordt geboekt. Als u het gevoel heeft dat u alles al heeft geprobeerd, dan is osteopathie een logische volgende stap. Neem niet genoegen met “u moet er maar mee leren leven”, maar los het probleem bij de kern op. Pijn heeft namelijk in bijna alle gevallen een aanwijsbare reden.
Wat is het verschil tussen osteopathie en andere therapieën?
Veel mensen die bij een dokter of fysiotherapeut zijn uitbehandeld maken ook een afspraak met een osteopaat Bij osteopathie wordt u ongeacht de klacht van top tot teen onderzocht. Waarom het hele lichaam? Als u een klacht in uw rug heeft dan hoeft dit niet te betekenen dat de oorzaak van de klacht zich in de rug bevindt. Dit kan ook pijnuitstraling zijn van een andere klacht in uw lichaam.
Met welke klachten kan ik terecht bij een osteopaat?
Osteopathie richt zich voornamelijk op het verhelpen van chronische klachten die maar niet over willen gaan. Ook is het raadzaam om bij “vage klachten” een afspraak te maken met een osteopaat. Hierbij moet u denken aan klachten zoals:
- Buikpijnen
- Stoelgang problemen
- Periodieke pijnklachten
- Hoofdpijnen
- Rugklachten
- Chronische vermoeidheid
- Stramme of pijnlijke ledematen in de rug, nek, schouder en heup
Osteopathie is erop gericht om klachten bij de kern op te lossen in plaats van de symptomen te bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer een klacht is verholpen, deze niet na een aantal weken terugkeert.
Maak een afspraak bij uw osteopaat in Enschede
Herkent u bovenstaande situaties of klachten? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de osteopaat. Ik bekijk graag wat ik voor uw klachten kan betekenen en vertel u graag meer over de kracht/mogelijkheden van osteopathie. Heeft u nog vragen? Dan kunt u mij gerust whatsappen door op de knop rechts onderin beeld te klikken.
Hoe verloopt een osteopatisch lichamelijk onderzoek?
Gezien je als osteopaat iemand vrijwel altijd in zijn geheel onderzoekt verloopt een onderzoek bij bijna iedereen hetzelfde.
Als eerste begin ik een onderzoek in stand, waarbij de patiënt voor mij staat (met de rug naar mij toe) en ik ga kijken hoe deze persoon staat. Is er ergens een scheefstand/standsafwijking, zwelling, littekens, etc.
Daarna ga ik onderzoeken hoe de gewrichten bewegen. Beweegt het bijvoorbeeld aan de ene kant anders dan aan de andere kant? Ik kan hierbij vragen of de patiënt een keer naar voren wil buigen, een knie wil heffen, een arm bewegen, etc.
Vervolgens mag de persoon op de bank komen zitten en ga ik verder met de observatie en het lichamelijk onderzoek.
Als laatste mag de patiënt op zijn rug komen liggen en vervolg ik de rest van het onderzoek. Wanneer de patiënt op de rug ligt zal ik ook de mobiliteit van de organen testen. Dit klinkt ‘vaag’ voor veel mensen, maar het is eigenlijk heel logisch. Alles heeft een bepaalde beweeglijkheid nodig in het lichaam om goed te kunnen functioneren, zo ook organen.
Wanneer een orgaan niet zijn volledige beweeglijkheid heeft, zal dit een invloed hebben op zijn omgeving en/of aanhechtingen. Veelal is dit de wervelkolom, of het bekken.
Aan het einde van het onderzoek heb ik alle gewrichten en organen getest en zal ik aan de hand van deze uitkomsten bepalen wat ik ga behandelen.
Veel gestelde vragen
Een osteopaat wordt doorgaans bezocht wanneer de klacht een chronisch karakter heeft. Veel patiënten komen ook bij een osteopaat als ze bij een reguliere fysiotherapeut zijn uitbehandeld. De volgende klachten kunnen met osteopathie worden behandeld; buikpijnen, problemen met de stoelgang, periodieke pijnklachten, vermoeidheid en stramme of pijnlijke ledematen in de rug, nek schouder en heup.
In veel gevallen zijn de klachten na 3 tot 5 behandelingen verholpen. Als een klacht al meerdere jaren aanwezig is dan zien we vaak dat er een aantal extra behandelingen nodig zijn.
Doordat ik bij het NRO aangesloten ben krijgt u, afhankelijk van hoe en waar u verzekerd bent, een groot deel van de kosten vergoed van uw behandeling osteopathie via uw zorgverzekering. Osteopathie valt onder de complementaire, of alternatieve geneeswijze.
Een verwijzing van de huisarts of een specialist voor het maken van een afspraak bij een osteopaat is niet nodig.